DrHealthy logo
DrHealthy logo
DrHealthy logo
Tim SchreuderKai Yiu Ho
Tim SchreuderKai Yiu Ho

Lifestyle programma's Programma gezond bewegen

Lifestyle programma's Programma gezond bewegen

Wat is gezond bewegen en waarom is het belangrijk?

Sporten is gezond. Dat staat buiten kijf. Te weinig sporten is ongezond en leidt tot overgewicht en de daaruit voortvloeiende risico’s op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Wat veel mensen echter niet weten is dat (te) veel sporten ook ongezond kan zijn. Overbelasting van je lijf leidt tot het vrijkomen van het stresshormoon Cortisol waardoor je als het ware een stressreactie uitlokt.

Gezond bewegen

Te snel te veel sporten (wat je nogal eens ziet bij mensen die snel veel willen afvallen) of langdurig te veel sporten kan dan negatieve effecten voor het lichaam hebben waaronder een verhoogd risico op overgewicht. Met het Dr Healthy programma Gezond bewegen, wordt jouw lichaam geanalyseerd om te zien wat de juiste manier en hoeveelheid van sporten is. Kijk snel bij onze programma’s van gezond bewegen of bel met een van onze adviseurs om te zien hoe jij optimaal kunt bewegen zonder jezelf te stressen.

Lifestyle Gezondheidscheck  |  Programma gezond bewegen  |  Afspraak maken

deel deze pagina via

Afvallen

Afvallen

Overgewicht is een ziekte veroorzaakt door de verkeerde adviezen op het gebied van voeding, beweging en stress.

Gezond bewegen

Gezond bewegen

Verkeerd sporten is schadelijk voor je gezondheid en leidt tot overgewicht. Met de juiste adviezen wordt je fit en gezond.

Ontstressen

Ontstressen

Stress veroorzaakt overgewicht en kan bijdragen aan het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

Beter slapen

Beter slapen

Hoe langer je slaapt hoe meer je afvalt. Lang en goed slapen zorgt voor meer energie en helpt je overgewicht te bestrijden.