DrHealthy logo
DrHealthy logo
DrHealthy logo
Tim SchreuderKai Yiu Ho
Tim SchreuderKai Yiu Ho

Lifestyle gezondheidscheck Afspraak maken

Dr. T.C.M.A. Schreuder

Als maag-darm-leverarts, met specifieke interesse in leverziekten, word ik regelmatig geconfronteerd met patiënten die lijden aan overgewicht en aanverwante ziektes zoals leververvetting en chronische buikklachten. Vaak worden deze patiënten ten onrechte blootgesteld aan invasieve onderzoeken waarbij frequent geen afwijkingen worden gevonden.

Dr. T.C.M.A. Schreuder

Uit vroegere maar ook meer recentere publicaties is bekend dat darmbacteriën en de darm zelf een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van de aan overgewicht gerelateerde ziekten. Een combinatie van voedingsfactoren, genetische achtergrond en het ontstaan van een situatie van chronische laaggradige ontsteking liggen hieraan ten grondslag. Ziektebeelden als suikerziekte, hart-en vaatziekten, overgewicht maar ook reumatologische en neurologische ziekten lijken hun oorsprong hierin te vinden.

De opleiding tot medisch specialist heeft mij veel kennis opgeleverd op het gebied van pathofysiologie (het ontstaan van ziekten), diagnostiek en behandeling. Helaas maakte lifestyle-geneeskunde geen onderdeel uit van mijn trainingsprogramma.

Aangezien we worden geconfronteerd met een wereldwijde epidemie van overgewicht met alle bijbehorende problemen, is het naar mijn sterkste overtuiging mijn taak te voorkomen dat mensen ziek worden door gebruik te maken van mijn huidige kennis van ziekten. Te meer daar een groot deel van lifestyle ziekten hun oorsprong vinden in het maag-darm-kanaal wat nota bene mijn werkterrein omvat.

Dr. T.C.M.A. Schreuder, maag-darm-leverarts

DrHealthy team

Lifestyle programma's  |  Lifestyle gezondheidscheck  |  Blog  | 

deel deze pagina via

Afvallen

Afvallen

Overgewicht is een ziekte veroorzaakt door de verkeerde adviezen op het gebied van voeding, beweging en stress.

Gezond bewegen

Gezond bewegen

Verkeerd sporten is schadelijk voor je gezondheid en leidt tot overgewicht. Met de juiste adviezen wordt je fit en gezond.

Ontstressen

Ontstressen

Stress veroorzaakt overgewicht en kan bijdragen aan het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

Beter slapen

Beter slapen

Hoe langer je slaapt hoe meer je afvalt. Lang en goed slapen zorgt voor meer energie en helpt je overgewicht te bestrijden.