DrHealthy logo
DrHealthy logo
DrHealthy logo
Tim SchreuderKai Yiu Ho
Tim SchreuderKai Yiu Ho

Lifestyle programma's DrHealthy

Blog: Waarom life-coaching meer uit al uw relevante leefgebieden haalt?

In ons dagelijks leven maken velen van ons regelmatig kennis met verschillende vormen van coaching; business-coaching, loopbaan-coaching, performance-coaching, corporate-coaching etc. Iedere vorm van coaching zijn eigen levensgebied, gericht op verandering binnen dat domein. Naast al deze vormen van coaching is er ook life-coaching. Wat maakt life-coaching anders en waarin onderscheidt life-coaching zich van alle andere vormen van coaching?

Blog

Life-coaching heeft niet alleen betrekking op werk, prestaties, privézaken of wensen, maar op alles wat een rol speelt in het leven van de coachee (degene die wordt gecoacht). Binnen life-coaching bekijkt de leefcoach samen met de coacchee hoe het meeste uit het leven gehaald kan worden waarbij alle gebieden die voor de coachee belangrijk zijn worden betrokken, geoptimaliseerd en zo goed mogelijk worden afgestemd op alle leefgebieden.

Die afstemming van levensgebieden en het vinden van de beste balans daartussen is de specialiteit van de leefcoach. Life-coaching onderscheidt zich dus van alle andere vormen van coaching omdat zij zich niet richt op één levensgebied waarin een verandering of ontwikkeling teweeg wordt gebracht maar op alle leefgebieden. Bij life-coaching zijn ‘afstemming’ en ‘balans’ dan ook de sleutelbegrippen.

Daarvoor is maximale verandering lang niet altijd nodig. Het gaat er juist om de levensgebieden van het eigen leven zo te combineren dat deze een geheel vormen waarin ze elkaar versterken. Dit in tegenstelling tot het leven inrichten op een manier waarbij de verschillende levensgebieden elkaar in de weg zitten. De leefcoach is dan ook uw partner in het vinden van de balans tussen al uw levensgebieden op een manier die bij U past.

DrHealthy  |  Lifestyle programma's  |  Meer blogs  | 

deel deze pagina via

Afvallen

Afvallen

Overgewicht is een ziekte veroorzaakt door de verkeerde adviezen op het gebied van voeding, beweging en stress.

Gezond bewegen

Gezond bewegen

Verkeerd sporten is schadelijk voor je gezondheid en leidt tot overgewicht. Met de juiste adviezen wordt je fit en gezond.

Ontstressen

Ontstressen

Stress veroorzaakt overgewicht en kan bijdragen aan het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

Beter slapen

Beter slapen

Hoe langer je slaapt hoe meer je afvalt. Lang en goed slapen zorgt voor meer energie en helpt je overgewicht te bestrijden.