DrHealthy logo
DrHealthy logo
DrHealthy logo
Tim SchreuderKai Yiu Ho
Tim SchreuderKai Yiu Ho

Lifestyle programma's DrHealthy

Blog: Hoe ziet gezonde voeding eruit?

Gezonde voeding is voeding die het lichaam geen schade berokkent maar juist zorgt voor voldoende energie, eiwitten, vitamines en mineralen.

Blog

In de verre oudheid, toen we nog als nomaden over de steppe trokken, was eten niet altijd voorradig. Als je als mens dan voeding tegenkwam in de vorm van bijvoorbeeld fruit (met veel suikers), was het heel handig dat het lichaam deze energie direct toevoegde aan de lichaamsreserve voor magere tijden in de toekomst. Nu echter, hebben wij elke dag een overvloed aan voedsel tot onze beschikking waarvan een groot gedeelte uit koolhydraten bestaat. Dat leidt tot ongezonde voeding.

Gezonde voeding zou zijn beperkt tot zelfs geen koolhydraten. Veel groente. Eiwitten zoals we die vinden in bijvoorbeeld vlees en groenten en tot slot vet. Hoe meer energie we uit vet halen hoe gezonder het is! Daarnaast is veel water drinken en geen alcohol drinken ook bevorderlijk voor onze gezondheid.

DrHealthy  |  Lifestyle programma's  |  Meer blogs  | 

deel deze pagina via

Afvallen

Afvallen

Overgewicht is een ziekte veroorzaakt door de verkeerde adviezen op het gebied van voeding, beweging en stress.

Gezond bewegen

Gezond bewegen

Verkeerd sporten is schadelijk voor je gezondheid en leidt tot overgewicht. Met de juiste adviezen wordt je fit en gezond.

Ontstressen

Ontstressen

Stress veroorzaakt overgewicht en kan bijdragen aan het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

Beter slapen

Beter slapen

Hoe langer je slaapt hoe meer je afvalt. Lang en goed slapen zorgt voor meer energie en helpt je overgewicht te bestrijden.